Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.

Handmade Mexican Silver Every piece as unique as you are

Over JolieJewels

Unieke, handgemaakte zilveren sieraden uit Mexico

De bijzondere sieraden van JolieJewels worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Anders dan bij de grotere juweliers zijn de juwelen van JolieJewels dus elk volledig uniek. Er geld bij ons dan ook altijd "What you see is what you get". Dat wil zeggen dat we je niet een productafbeelding voorschotelen met de opmerking dat het werkelijke sieraad kan afwijken. Het product wat je op de afbeelding ziet is altijd het werkelijke juweel wat je thuisgestuurd krijgt.

Oorsprong van de sieraden

De diverse sieraden uit de nature, de zilver en de religieuze collectie worden allemaal handgemaakt in een klein Mexicaans dorpje; Tlaxcala. De familie Quiroz vervaardigd hier al sinds 1910 zilveren sieraden en is specialist geworden in het fijnere handwerk dat voor deze unieke sieraden vereist is. De ambacht van sieraden maken wordt doorgegeven op nieuwe generaties en zo blijft dit mooie werk bewaard.

In de collecties zitten moderne sieraden, maar ook klassiekere juwelen. Wat ze gemeen hebben is dat de basis altijd heel zuiver 925 zilver is. Zilver is een van de grootste export producten van Mexico en daarom kunnen zulke luxe sieraden voor een relatief klein prijsje worden verkocht. De puurheid van dit Mexicaanse zilver maakt dat de sieraden wat zachter kunnen zijn dan we in Nederland gewend zijn.
Door de geringe marge die op de sieraden zit kunnen onze prijzen wat fluctueren naar gelang de zilverprijs in het land waar ze gemaakt worden.

De nature collectie bevat naast echt zilver ook echte stukjes Mexico. De bloemetjes die in het sieraad verwerkt zijn, zijn door de familie zelf met de hand geplukt en daarna ingegoten. Hiermee heb je dus een echt uniek stukje Mexicaanse natuur in handen.